Back

Actiuni desfasurate de APM Tulcea in data de 31 mai 2017, de marcare a Zilei Mediului 2017

”Conectarea oamenilor  cu natura - Ziua  Internatională a Mediului 2017”.

In perioada 31 Mai- 07.06.2017, Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea a desfasurat actiuni de marcare a  Zilei Internationale a Mediului 2017, cu tema ”Conectarea oamenilor  cu natura".

In data de 31 Mai 2017 s-a desfasurat o prima actiune.  în colaborare cu Colegiul ”Brad Segal” Tulcea. 

În prima etapa s-a desfășurat activitatea practică în parcul școlii astfel: elevii au descărcat pe telefoanele mobile aplicația iNaturalist, au explorat toate zonele din parcul școlii, au făcut fotografii la plante și insecte, au încărcat observațiile pe aplicația iNaturalist și și-au împărtășit descoperirile cu cu utilizatorii aplicației. Au fost identificate și încărcate în aplicație următoarele specii: Teiul ,Levănțica , Rostopasca , Magnolia, Trandafirul, Melcul , Salcâmul.

În etapa următoare, elevii au consultat diferite materiale, s-au documentat și au întocmit referate tematice privind o specie identificată.

In cadrul acțiunii de prezentare a referatelor au participat prin sistemul de teleprezență elevii de la ”Brad Segal” Tulcea, Liceul Teoretic ”Constatin Brătescu” Isaccea și Liceul Tehnologic ”Vasile Bacalu” Mahmudia. S-au conectat și elevii de la Școală Gimnazială Greci care au audiat acțiunea.  

Elevii de la ” Colegiul Brad Segal” Tulcea au prezentat 3 lucrari : ”Teiul”, ”Levănțica”  si ”Rostopasca”

Elevii de la Liceul Teoretic ”Constatin Brătescu” Isaccea au prezent două lucrări: ”Un arbore plantat, un pas înainte” și ”Connect with nature”.

Elevii de la Liceul Tehnologic ”Vasile Bacalu” Mahmudia  au prezentat lucrarea “Stejarul”.

La sfarsitul actiunii APM Tulcea a oferit diplome de participare tuturor celor implicati in actiune si diplome pentru cele mai buna lucrari. 

SC ENEL GREEN POWER SRL a oferit tricouri si sepci tuturor participantilor si  premii pentru cele mai bune lucrari.