Back

APM Tulcea a marcat Ziua Păsărilor Migratoare și Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă

APM Tulcea a marcat Ziua Păsărilor Migratoare și Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă, alături de copii de la   Centrul de Zi din cadrul Primăriei Orașului Isaccea, în data de 10 mai 2019.

În cadrul acțiunii a fost prezentata tema din acest an  a Zilei Păsărilor Migratoare Protejați păsările! Să găsim soluția la poluarea cu deșeurile din plastic!

Au urmat discuții despre plastic și răul pe care acesta îl face mediului, despre cum influențează deșeurile de plastic  păsările, și despre măsurile pe care le putem lua pentru a combate poluarea cu plastic.

Reduceți, reutilizați și reciclați și refuzați ! - Limitați utilizarea materialelor plastice și înlocuiți-le cu alternative ecologice, utilizați și eliminați durabil materialele plastice. Refuzați pungile de plastic subțiri de unică folosință – acestea au fost  concluziile discuțiilor.

Actiunea a continuat cu o prezentare a reprezentantei  APM Tulcea a faptului ca în fiecare an, în data de 15 mai, se aniversează Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă. Aceasta zi a luat naștere datorită schimbărilor climatice considerate una dintre cele mai mari provocări ale secolului nostru care ne afectează la nivel global. Schimbările climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atît asupra ecosistemelor naturale, biodiversităţii, resurselor naturale, cît şi asupra sănătații umane. Impactul schimbarilor climatice se reflectă în: creşterea temperaturii medii cu variaţii semnificative la nivel regional, diminuarea resurselor de apă pentru populaţie, reducerea volumului calotelor glaciare, creşterea nivelului oceanelor, modificarea ciclului hidrologic, modificări în desfăşurarea anotimpurilor, creşterea frecvenţei şi intensităţii fenomenelor climatice extreme, reducerea biodiversităţii.

Elevii  participanti  au  prezentat  în cadrul unui Atelier Creativ metode concrete de  reutilizare a deșeurilor din plastic  au construind hrănitori și cuiburi artificiale din materiale reciclabile

La activitate au participat 17 elevi di 2 cadre didactice  de la  Centrul de Zi din cadrul Primăriei Orașului Isaccea