Back

Programul RABLA pentru persoanele fizice a demarat miercuri, 16 martie

Programul RABLA pentru persoanele fizice a demarat miercuri, 16 martie

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea are plăcerea de a informa publicul larg despre lansarea  miercuri, 16 martie 2011,a unei nou  sesiuni a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2011, care se adresează persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fără personalitate juridică, care deţin în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său.

Începând din data de  16 martie, persoanele fizice care deţin autoturisme mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, în vederea casării acestora. De asemenea, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale se pot înscrie în Programul RABLA 2011, începând cu data de 21 martie.

Obiectivul acestui Program vizează diminuarea poluării prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi cu nivel de poluare ridicat. În anul 2011, pentru acest program este alocată suma de 228 milioane lei, sumă care asigură casarea a 60.000 de autoturisme.

Ca şi în 2010, cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult 3 tichete valorice.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2011 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2011”.