Back

APM Tulcea sprijina „ORA PĂMÂNTULUI”

APM Tulcea sprijina „ORA PĂMÂNTULUI”

Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea are plăcerea de a informa publicul larg, despre desfaşurarea evenimentului ecologic „Ora Pamantului”.

În anul 2007, autorităţile şi locuitorii oraşului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încalzirea globala. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney şi-au stins luminile. De asemenea, cca 2100 de companii si cca 2,2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativa prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.

Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugata a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie, avându-se în vedere că 35% din energia electrica este produsă de termocentrale – unii dintre cei mai mari poluatori.

La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarcă o campanie unica în istorie, care in 2010 a reuşit să atinga cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări – Earth Hour.

În data de 26 martie 2011, se desfaşoară în peste 5000 de oraşe ale planetei “Ora pământului”, eveniment promovat din anul 2007 de WWF – organism de lobby pentru mediu, prin care se da un semnal de alarma împotriva încalzirii globale.

Anul acesta, Tulcea este din nou “Oraş oficial Earth Hour”

     

                               

În acest an, pe 26 Martie, între orele 20.30-21.30, o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitiva şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul.

 

Compartiment Proiecte, Relatii Publice

Ovidiu Munteanu