Back

Ziua Mondiala a Apei 2016

 

22 martie a fiecărui an este Ziua  Mondiala a Apei .

 

Este un mijloc de a atrage atenția asupra importanței apei dulci și pledează pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce. 

În fiecare an, Ziua Mondială a Apei scoate in evidenta un aspect specific de apă dulce.

 

Tema din 2016 este Apă și locuri de muncă.

 

Ziua Internațională a Apei încearcă să reamintească oamenilor despre semnificația de apă proaspătă si curata și promoveaza durabilitatea de gestionare a resurselor de apă dulce . 

Este o zi  pentru a sărbători apa. Este o zi pentru a se pregăti pentru modul în care vom gestiona apă în viitor.

Apă mai bună, locuri de muncă mai bune 
 

Astăzi, aproape jumătate din lucrătorii din lume - 1,5 miliarde de oameni - munesc în sectoarele legate de apă și aproape toate locurile de muncă depind de apă.

La fel de importante sunt  și cele care asigură livrarea apei în condiții de siguranță sau care asigura epurarea corespunzatoare a apelor uzate deversate in cursuri de apa.

Tema în 2016 - apă și locuri de muncă modul evidentiaza cum calitatea apei poate schimba atat vieți cat si mijloace de trai ale  oamenilor care muncesc  și chiar societăți și economii .

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la 22 martie, aduce participanților la evenimentele organizate sub egida Națiunilor Unite oportunitatea de a învăța despre tot ceea ce înseamnă apa, de a se conecta la surse de inspirație și idei pentru acțiuni menite să aducă schimbarea, atât de necesară într-o lume din ce în ce mai preocupată de mediu și conservarea resurselor.

Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 22 martie pentru marcarea Zilei Apei în anul 1992. De atunci și până in prezent, Națiunile Unite propun anual o temă care să evidențieze multiplele provocări sau implicații ale apei în viața de zi cu zi. În anul 2016, reprezentanții UN-Water au legat apa de activitatea oamenilor.

Evenimentul oficial Ziua Mondială a Apei 2016 este fi sărbătorită la sediul Organizației Internaționale a Muncii (OIM) de la Geneva, Switserland.

 

Mai multe informatii : www.unwater.org/worldwaterday  si  www.wereld-water-dag.nl